Honda представи своя първи V8 извънбордов двигател BF350

21st септември  2023

В световна премиера на изложението за плавателни съдове в Генуа, Honda Marine представи своя първи V8 извънбордов двигател BF350.

 

С редица съвременни технологични разработки BF350 поставя нови стандарти в премиум класа на извънбордовите двигатели и е най-мощният двигател в гамата на Honda. Общопризнатите инженерни и технологични постижения на Honda гарантират перфектен баланс на надеждност и отлична работа.

Появата на двигателя с мощност от 350 к.с. е важна крачка в развитието на Honda Marine. Този двигател демонстрира ангажираността на Honda да отговори на очакванията на клиентите чрез нашата инженерна прецизност и стремеж към иновации.

Катсухиса Окуда, Изпълнителен директор и Президент на Honda Motor Europe

Новият BF350 се задвижва от впечатляваща технология на базата на 60-градусов 5-литров V8 VTEC™ (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control) двигател. BF350 се характеризира с изключително ниски нива на шум и вибрации, както и с отличителен звук и въодушевяваща работа, конструиран да впечатлява с всеки детайл.

Новият BF350 от гамата на Honda Marine очарова с новия си елегантен дизайн, който му придава забeлежителна хармония с водата. Предлага се в цветове Aquamarine Silver или Grand Prix White с 3D лога в хром и форми, подчертаващи мощност и премиум излъчване.

Технологии

Този 5-литров  V8 двигател предлага най-високата мощност в гамата на Honda.Стартирането на BF350 се осигурява от BLAST™ (Boosted Low Speed Torque) технологията, осигуряваща постоянно и бързо ускорение. При постоянна скорост се задейства технологията ECOmo, при която оптимизиращата горивна система намалява разхода на гориво. При нужда от допълнителна мощност се разчита на VTEC™ технологията на Honda.

VTEC™ технологията осигурява уникална мощност, въртящ момент, оптимална работа при високи обороти и вече е доказана при извънбордовите двигатели BF250, 225, 150 и 100.

 

Създаден за удоволствие

BF350 на Honda Marine също така предлага редица функции, задоволяващи нарасналите потребителски очаквания и гарантиращи лесното използване: Cruise Control, Tilt Limit and Trim Support.

Cruise Control функцията осигурява плавен ход чрез разширяване на диапазона от адаптивни скорости спрямо конвенционалната Trolling control функция. Изберете Cruise Control на дисплея и настройте желаната круизна скорост на контролното табло.

Tilt Limit функцията предоставя подходящия наклон на двигателя, с цел да се избегне ръчното регулиране на наклона при акустиране. Натиснете бутона и двигателят автоматично се накланя до зададената височина, за да се предотвратят повреди и драскотини. Чрез автоматичния Tilt можете напълно да вдигнете двигателя при натискане на бутона 2 пъти.

Trim Support функцията има настройка за автоматично регулиране на ъгъла на наклон в 3 позиции, при което се взаимодейства с икономията на гориво. Интегрираният O2 сензор настройва разхода на гориво, в зависимост от нивото на кислород в отработените газове, като така се оптимизира ефективността при изгаряне. Trim Support функцията и O2 сензора осигуряват оптимизиране на разхода, без това да влияе на работата и мощността на двигателя.

Заедно с новия V8 извънбордов двигател BF350 идва и новото дистанционно управление.То има ергономична форма и поддържа различни функции, има интуитивен мултифункционален панел с 5 бутона и индикатор с отлична видимост от неутрална позиция, всичко в съчетание с релефна кожа за изключителен комфорт.Чрез функцията iST (Intelligent Shift and Throttle) потребителите имат възможност за прецизен контрол на повече от един двигател с един лост, което осигурява лесно управление за приятно и безпроблемно плаване.

 

BF350 предлага комфорт и мощност, съчетани с иновативни технологични и инженерни решения, гарантиращи пълна удовлетвореност на клиента. Перфектен във всяко отношение, BF350 е върховото постижение на Honda Marine досега.

Понеделник-Петък: 09:00 - 17:30 ч.
Събота и Неделя: почивни дни

e-mail: office@hondamotor.bg

Телефон:+359 2 423 58 79

 

 

© Всички права запазени | Поверителност на личните данни | WebDesignBG